Гастрономічний туризм
Географічний факультет
Інформація про освітню програму
Назва освітньої програми
Гастрономічний туризм
Код освітньої програми
40687
Кваліфікація, що присуджується
Бакалавр туризму, освітня програма «Гастрономічний туризм».
Тривалість освітньої програми
4 роки
Кількість кредитів
240
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій та Європейської рамки кваліфікацій
7
Рівень кваліфікації
Перший (бакалаврський)
Галузь знань
Сфера обслуговування
Спеціальність
Туризм
Особливі умови прийому
Повна загальна середня освіта
Механізми визначення попереднього навчання
Атестат про середню освіту
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації
На підставі професійного оволодіння компетентностями, передбачені блоком дисциплін професійного спрямування (мінімально необхідні критерії: рівень опанування блоку дисциплін професійного спрямування з оцінками не менше як 75 балів, оцінка за виробничу практику за спеціальністю не менше як 75 балів,
отримання за комплексний кваліфікаційний іспит оцінки не нижче 75 балів; а також захист кваліфікаційної роботи з оцінкою не нижче 75 балів)
Профіль програми
Програмні результати навчання
ПР03. Знати і розуміти основні форми і види туризму, їх поділ.
ПР04. Пояснювати особливості організації рекреаційнотуристичного простору.
ПР05. Аналізувати рекреаційно-туристичний потенціал території.
ПР07. Розробляти, просувати та реалізовувати туристичний
продукт.
ПР08. Ідентифікувати туристичну документацію та вміти
правильно нею користуватися.
ПР09. Організовувати процес обслуговування споживачів
туристичних послуг
ПР11. Володіти державною та іноземною (ними) мовою (мовами),
на рівні, достатньому для здійснення професійної діяльності.
ПР12. Застосовувати навички продуктивного спілкування зі
споживачами туристичних послуг.
Структурно-логічна схема ОП
Форма навчання
Правила екзаменування та шкала оцінювання
Письмові (або письмово-усні) іспити, заліки, диференційовані заліки, поточний контроль, усні презентації, захист звітів з практики, кваліфікаційний іспит зі спеціальності «Туризм», публічний захист кваліфікаційної роботи.
Обов’язкові чи вибіркові вікна мобільності
Навчання іноземних здобувачів вищої освіти на загальних умовах
Практика та стажування
Навчальна практика з туристичного орієнтування та краєзнавства.
Зимова навчальна професійно-орієнтована практика (з вивчення об’єктів гастрономічної спадщини України)
Навчальна професійно-орієнтована екскурсійна практика
Навчальна професійно-орієнтована практика з вивчення ресурсів гастрономічного туризму
Виробнича практика
Виробнича переддипломна практика
Навчання на робочому місці
-
Гарант освітньої програми
Сергій
Іванович
Уліганець
Географії України
Географічний факультет
Географічний факультет
Професійні профілі випускників
Робочі місця на підприємствах виробників ено- та гастрономічної продукції, а також індустрії туризму та гостинності, як в Україні, так і за кордоном; в проектно-пошукових та науково-дослідних організаціях, виробничих та наукових установах при Міністерстві культури, молоді та спорту; Міністерстві розвитку громад та
територій України, Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України; Міністерстві енергетики та захисту довкілля України; екскурсійно-туристичних компаніях.
Доступ до подальшого навчання
Можливе подальше продовження освіти за другим (магістерським)
рівнем вищої освіти, а також підвищення кваліфікації і отримання
додаткової післядипломної освіти.
Дисципліни
У рамках освітньої програми студенти вивчають наведені дисципліни
Іноземна мова (англійська)
Кваліфікація: ОК.01,
2020/2021
Основи туризмознавства
Кваліфікація: ОК.02,
2020/2021
Вступ до університетських студій
Кваліфікація: ОК.3,
2020/2021
Туристичне країнознавство (1-й семестр)
Кваліфікація: ОК.5,
2020/2021
Топографія та основи туристичної картографії
Кваліфікація: ОК.23,
2020/2021
Географія традиційної культури населення та культурні ландшафти України і світу
Кваліфікація: ОК.26,
2020/2021
Туристичне країнознавство (2-й семестр)
Кваліфікація: ОК.5,
2020/2021
Українська та зарубіжна культура
Кваліфікація: ОК.6,
2020/2021
Соціально-політичні студії
Кваліфікація: ОК.7,
2020/2021
Туристично-краєзнавчі студії
Кваліфікація: ОК.8,
2020/2021
Навчальна практика з туристичного орієнтування та краєзнавства
Кваліфікація: ОК.20,
2020/2021
Гастрономічний туризм: екосистемність підходів та екоорієнтованість послуг (2-й семестр)
Кваліфікація: ОК.30,
2020/2021
Географія туризму
Кваліфікація: ОК.4,
2021/2022
Інформаційні технології в туризмі
Кваліфікація: ОК.10,
2021/2022
Організація екскурсійних послуг
Кваліфікація: ОК.13,
2021/2022
Географія України
Кваліфікація: ОК.14,
2021/2022
Гастрономічна спадщина України: аудит та збереження
Кваліфікація: ОК.27,
2021/2022
Гастрономічний туризм: екосистемність підходів та екоорієтованість постуг (3-й семестр)
Кваліфікація: ОК.30,
2021/2022
Туристичний потенціал та гастрономічна культура урболандшафтів
Кваліфікація: ВБ.2.02,
2021/2022
Географія культури харчування та споживання в ено- та гастрономічному туризмі
Кваліфікація: ВБ.2.04,
2021/2022
Спеціалізовані види рекреації та туризму: міський туризм
Кваліфікація: ВБ.3.01.03,
2021/2022
Спеціалізовані види рекреації та туризму: агрорекреації та сільський туризм
Кваліфікація: ВБ.3.02.03,
2021/2022
Зимова навчальна професійно-орієнтована практика (з вивч. об'єктів гастрономічної спадщини України)
Кваліфікація: ОК.21,
2021/2022
Основи організації наукових досліджень в туризмознавстві
Кваліфікація: ОК.11,
2021/2022
Математичні методи з основами вищої математики і статистики
Кваліфікація: ОК.12,
2021/2022
Навчальна професійно-орієнтована практика (з вивченням ресурсів гастрономічного туризму)
Кваліфікація: ОК.22,
2021/2022
Географія ено- та гастрономічного туризму: потенціал, терит особливості, кластеризація (4-й семестр)
Кваліфікація: ОК.31,
2021/2022
Географія ено- та гастрономічного туризму: потенціал, терит особливості, кластеризація (5-й семестр)
Кваліфікація: ОК.31,
2018/2019
Навчальна професійно-орієнтована екскурсійна практика
Кваліфікація: ОК.36,
2021/2022
Методи досліджень в туризмі
Кваліфікація: ОК.19,
2018/2019
Агровиробничі ландшафти Європи та світу як ресурси ено- та гастрономічного туризму ( 5-й семестр)
Кваліфікація: ОК.29,
2018/2019
Агровиробничі ландшафти Європи та світу як ресурси ено- та гастрономічного туризму ( 6-й семестр)
Кваліфікація: ОК.29,
2018/2019
Захищені географічні зазначення та географія традиційних виробництв та продуктів України та світу
Кваліфікація: ОК.32,
2018/2019
Організаційні інструменти ено- та гастрономічного туризму
Кваліфікація: ВБ.2.05,
2018/2019
Спеціалізовані види рекреації та туризму: винний туризм
Кваліфікація: ВБ.2.07,
2018/2019
Основи дегустації продуктів та вин
Кваліфікація: ВБ.3.03.01,
2018/2019
Спеціалізовані види рекреації та туризму: подієвий туризм
Кваліфікація: вб.3.03.02,
2018/2019
Територіальні моделі ено- та гастрономічного туризму
Кваліфікація: ВБ.3.03.03,
2018/2019
Вибрані розділи трудового права і основ підприємницької діяльності
Кваліфікація: ОК.15,
2018/2019
Виробнича практика
Кваліфікація: ОК.24,
2018/2019
Агровиробничі ландшафти України як ресурси ено- та гастрономічного туризму
Кваліфікація: ОК.28,
2018/2019
Організація транспортного обслуговування в ено- та гастрономічному туризмі
Кваліфікація: ОК.35,
2018/2019
Туроперейтинг та діяльність підприємства в ено- та гастрономічному туризмі
Кваліфікація: ВБ.2.11,
2018/2019
Мережеве співробітництво в ено- та гастрономічному туризмі
Кваліфікація: ВБ.3.04.01,
2018/2019
Організація послуг харчування та розміщення в туризмі
Кваліфікація: ВБ.3.04.02,
2018/2019
Основи зовнішньоекономічної діяльності туристичного підприємства
Кваліфікація: ВБ.3.04.03.,
2018/2019
Кваліфікація: ,
2018/2019
Рекреаційна географія з основами рекреалогії
Кваліфікація: ОК.9,
2018/2019
Суспільна географія
Кваліфікація: ОК.34,
2020/2021
Недержавні громадські організаціїЇ в ено- та гастрономічному туризмі
Кваліфікація: ВБ.3.02.02,
2018/2019