Навчальна професійно-орієнтована екскурсійна практика

Освітня програма: Гастрономічний туризм

Структурний підрозділ: Географічний факультет

Назва дисципліни
Навчальна професійно-орієнтована екскурсійна практика
Код дисципліни
ОК.36
Тип модуля
Обов’язкова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
4 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
2
Результати навчання
ПР04. Пояснювати особливості організації рекреаційнотуристичного простору ПР06. Застосовувати у практичній діяльності принципи і методи організації та технології обслуговування туристів. ПР07. Розробляти, просувати та реалізовувати туристичний продукт. ПР08. Ідентифікувати туристичну документацію та вміти правильно нею користуватися. ПР11. Володіти державною та іноземною мовою ПР21. Приймати обґрунтовані рішення та нести відповідальність за результати своєї професійної діяльності. ПР22. Професійно виконувати завдання в невизначених та екстремальних ситуаціях. ПР26. Передбачати наслідки своєї підприємницької діяльності в галузі ено- та гастрономічного туризму на основі отриманих знань ПР29.
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
1)успішне опанування дисциплін фахової підготовки; 2) знання теоретичних та прикладних засад туризму, 3) володіння: кількісними та якісними методами дослідження туристичного підприємства.
Зміст навчальної дисципліни
застосовують знання іноземних мов; оволодівають технологіями обслуговування за такими напрямами як візове, транспортне, екскурсійне обслуговування, розміщення і харчування; засвоюють навички формування, просування, презентації та продажу туристичного продукту; оцінюють вплив зовнішніх факторів на функціонування туристичного підприємства; визначають асортимент туристичних продуктів та їхні параметри; аналізують фінансово-економічну діяльність і цінову політику підприємства;
Рекомендована та необхідна література
1. Альтгайм Л. Б. Основи музейної та екскурсійної діяльності. Курс лекцій / Л. Б. Альтгайм. – Тернопіль : Тернопільський нац. пед. університет імені В. Гнатюка, 2007. – 113 с. 2. Бабарицька В. Екскурсознавство і музеєзнавство: навчальний посібник / В. Бабарицька, А. Короткова, О. Малиновська. – 2-ге, перероб. і доп. – Київ : Альтерпрес РА, 2012. – 444 с. 3. Боева А. Ф. Творческий процес создания новых экскурсий: поиски и находки / А. Ф. Боева // Пилигримы Крыма-99. – Симферополь: Крымский архив, 2005. – Т. 2. – 212 с. 4. Галасюк С. С. Організація туристичних подорожей та екскурсійної діяльності: навчальний посібник / С. С. Галасюк, С. Г. Нездоймінов. – Київ : Центр учбової літератури, 2013. – 178 с. 5. Голубничая С. Н. Основы экскурсионного дела. Учебник / С. Н. Голубничая. – Донецк: Институт турбизнеса, 2003. – 214 с.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Практичне заняття, аналітична робота
Методи та критерії оцінювання
Виконання творчих робіт, написання звіту, диференційований залік
Мова викладання
Українська

Викладачі

Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами

Сергій Вікторович Гайдай
Географії України
Географічний факультет

Кафедри

Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни

Географії України
Географічний факультет