Агровиробничі ландшафти Європи та світу як ресурси ено- та гастрономічного туризму ( 6-й семестр)

Освітня програма: Гастрономічний туризм

Структурний підрозділ: Географічний факультет

Назва дисципліни
Агровиробничі ландшафти Європи та світу як ресурси ено- та гастрономічного туризму ( 6-й семестр)
Код дисципліни
ОК.29
Тип модуля
Обов’язкова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2018/2019
Семестр / Триместр
6 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
2
Результати навчання
ПР02. Знати, розуміти і вміти використовувати на практиці базові поняття з теорії туризму, організації туристичного процесу та туристичної діяльності суб’єктів ринку туристичних послуг ПР05. Аналізувати рекреаційно-туристичний потенціал території. ПР14. Проявляти повагу до індивідуального і культурного різноманіття. ПР16. Діяти у відповідності з принципами соціальної відповідальності та громадянської свідомості. ПР21. Приймати обґрунтовані рішення та нести відповідальність за результати своєї професійної діяльності. ПР24 Знати і аналізувати склад природних і соціосфер в різних просторово-часових масштабах ПР29. Аналізувати та оцінювати природно-ресурсний та господарський потенціал територій
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
Знання і розуміння фахової географічної та туризмознавчої предметної області і професії. Здатність до використання у професійній діяльності існуючих загальних та спеціальних туризмознавчих та туристично-географічних теоретичних моделей та практик. Успішне опанування цієї дисципліни в 5-му семестрі
Зміст навчальної дисципліни
дана навчальна дисципліна присвячена вивченню загальних відомостей про теоретичні та прикладні аспекти, пов’язані з поняттям агровиробничого ландшафту, їх регіональну специфіку та характерні особливості як ресурсу еногастрономічного туризму та зв’язок з поняттям теруару. Особлива увага приділяється формуванню у студентів систематизованих та узагальнених уявлень про місце агровиробничих ландшафтів у структурі культурних ландшафтів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та Світової сільськогосподарської спадщини FAO (GIAHS); базового рівня знань щодо категорій сільськогосподарських земель Європи, а також розвитку та сучасного стану сільського господарства країн світу.
Рекомендована та необхідна література
1. Воловик В. М. Ландшафтознавство : курс лекцій. Вінниця : Твори, 2018. 254 с. URL: https://repository.ldufk.edu.ua/bitstream/34606048/23344/1/%D0%92%D0%BE%D0%BB %D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA_landshaftoznavstvo_2018.pdf 2. Воловик В. М. Етнокультурні ландшафти : регіональні структури і природокористування. Вінниця : вінницька міська друкарня, 2013. 464 с. URL: https://library.vspu.edu.ua/polki/akredit/kaf_3/volovik3.pdf 3. Винний туризм: підручник / Іванов С.В., Домарецький В.О., Басюк Д.І. та ін. 2012.472 с. 4. Гродзинський М. Д. Соціокультурні конфігурації ландшафту / Пізнання ландшафту: місце і простір: монографія у 2-х томах.. К.: ВПЦ "Київський університет", 2005. Т.2. 503 с. 5. Гродзинський М. Д., Савицька О. В. Ландшафтознавство: навчальний посібник. К.: ВПЦ "Київський університет", 2008. 319 с. URL: http://studcon.org/landshaftoznavstvo 6. Петлін В.М., Міщенко О.В. Прикладне ландшафтознавство: підручник. Луцьк : ВежаДрук, 2021. 328 с. URL: https://evnuir.vnu.edu.ua/bi
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Лекція, практичне заняття, самостійна робота
Методи та критерії оцінювання
Оцінювання виконання завдань практичних робіт, модульна контрольна робота, іспит
Мова викладання
Українська

Викладачі

Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами

Оксана Василівна Аріон
Географії України
Географічний факультет

Кафедри

Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни

Географії України
Географічний факультет