Зимова навчальна професійно-орієнтована практика (з вивч. об'єктів гастрономічної спадщини України)

Освітня програма: Гастрономічний туризм

Структурний підрозділ: Географічний факультет

Назва дисципліни
Зимова навчальна професійно-орієнтована практика (з вивч. об'єктів гастрономічної спадщини України)
Код дисципліни
ОК.21
Тип модуля
Обов’язкова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
4 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
2
Результати навчання
ПР05. Аналізувати рекреаційно-туристичний потенціал території. ПР08. Ідентифікувати туристичну документацію та вміти правильно нею користуватися. ПР10. Розуміти принципи, процеси і технології організації роботи суб’єкта туристичного бізнесу ПР11. Володіти державною та іноземною (ними) мовою (мовами) ПР13. Встановлювати зв’язки з експертами туристичної та інших галузей. ПР 23. Збирати та формалізувати інформацію професійного спрямування ПР28. Володіти основними положеннями законодавства, національних та міжнародних стандартів ПР 29
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
Успішне опанування курсів «Основи туризмознавства», «Туристичне країнознавство»,Успішне проходження «Навчальної трактики з туристичного орієнтування та -краєзнавства ».
Зміст навчальної дисципліни
При проходженні практики особлива увага звертається на формування важливих професійних компетенцій фахівця з рекреації та туризму – сформувати здатність комплексно розв’язувати складні професійні задачі та практичні проблеми у сфері еногастрономічного туризму на основі знання та застосування базових теорій і методів географії туризму, сталого розвитку, сенсорного аналізу та досліджень споживачів.
Рекомендована та необхідна література
Щоденник практики Мотузенко О., Ганчукова О., Джанкола Д. Еногастрономічний туристичний продукт – інноваційна інтеграційна форма туристичної пропозиції. Наукова збірка «Научный взгляд в будущее». Одеса: КУПРИЕНКО СВ. 2020. #17, Том 2. С. 72-81. Посилання на статтю: https://www.scilook.eu/index.php/slif/issue/view/slif17-02/slif17-02 5. Організація системи гастрономічних маршрутів в Україні – проектна пропозиція Проекту «Підтримка системи географічних зазначень в Україні» / О.Мотузенко, В.Бондаренко,А.Плачкова // Географія та туризм: Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. «Розвиток гастрономічного туризму в Україні: стан, виклики та перспектива імплементації європейського досвіду». – Альфа–Пік . – К., 2019. – Вип.50 – С. 77-80 6. Петліна Д.В. Аналіз міжнародного досвіду розбудови еногастрономічного туризму (освітній та організаційний аспекти) у контексті розвитку виноградарських та виноробних територій України // Географія та туризм, 2017. – No 38. – С. 81–90.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Практичне заняття, аналітична робота
Методи та критерії оцінювання
Виконання творчих робіт, написання звіту, диференційований залік
Мова викладання
Українська

Викладачі

Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами

Олена Олександрівна Мотузенко
Географії України
Географічний факультет

Кафедри

Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни

Географії України
Географічний факультет