Туристичний потенціал та гастрономічна культура урболандшафтів

Освітня програма: Гастрономічний туризм

Структурний підрозділ: Географічний факультет

Назва дисципліни
Туристичний потенціал та гастрономічна культура урболандшафтів
Код дисципліни
ВБ.2.02
Тип модуля
Вибіркова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
3 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
3
Результати навчання
ПР05. Аналізувати рекреаційно-туристичний потенціал території. ПР07. Розробляти, просувати та реалізовувати туристичний продукт. ПР14. Проявляти повагу до індивідуального і культурного різноманіття. ПР29. Аналізувати та оцінювати природно-ресурсний та господарський потенціал територій для потреб організації нових туристичних продуктів та пропозицій і моніторингу об’єктів енота гастрономічної спадщини локальних територій та регіонів (для вибіркового блоку «Ено- та гастротуристична діяльність»)
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
1. Успішне опанування курсів Основи туризмознавства та Географія туризму. 2. Знання і розуміння основних просторово-часових закономірностей будови географічної оболонки, та масштабності її сприйняття для орієнтування в географічному просторі.
Зміст навчальної дисципліни
Навчальна дисципліна є невід’ємною частиною фахових знань в області методів, технологій та інноваційних підходів до організації гастрономічного туризму на території міста. Дана дисципліна інтегрує в собі знання щодо визначення туристичного потенціалу території міст для цілей гастрономічного туризму.
Рекомендована та необхідна література
1. Басюк Д.І. Інноваційний розвиток гастрономічного туризму в Україні / Д.І. Басюк // Наукові праці НУХТ. 2012. №45. С.128-132. 2. Бейдик О.О. Словник-довідник з географії туризму, рекреалогії та рекреаційної географії. - К.: Інститут туризму федерації профспілок України, 1998. - 130 с. 3. Вишневська Г.Г. Потенціал кулінарних турів у контексті спеціалізованого туризму / Г.Г. Вишневська // Актуальні проблеми історії, теорії та практики художньої культури. 2013. Вип.31. С.112-118. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/vyshnevska.htm. 4. Гранкіна В.І., Медвідь Л.І. Урболандшафти та їх використання в туризмі // Туризм і рекреація: наука, освіта, практика. - Мукачево, 2019. - с. 8-11. 5. Громадське харчування і туристична індустрія у ринкових умовах // 36. наук, праць. - Київ, 2001. - 238 с. 6. Дмитрук О.Ю. Урбаністична географія з основами урбогеоекології (Ландшафтний аспект) / О.Ю. Дмитрук. – К.: Київський університет, 2000. – 140 с.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Лекція, практичне заняття, самостійна робота
Методи та критерії оцінювання
Оцінювання виконання завдань практичних робіт, модульна контрольна робота, залік
Мова викладання
Українська

Викладачі

Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами

Сергій Вікторович Гайдай
Географії України
Географічний факультет

Кафедри

Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни

Географії України
Географічний факультет