Гастрономічний туризм: екосистемність підходів та екоорієтованість постуг (3-й семестр)

Освітня програма: Гастрономічний туризм

Структурний підрозділ: Географічний факультет

Назва дисципліни
Гастрономічний туризм: екосистемність підходів та екоорієтованість постуг (3-й семестр)
Код дисципліни
ОК.30
Тип модуля
Обов’язкова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
3 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
2
Результати навчання
ПР03. Знати і розуміти основні форми і види туризму, їх поділ. ПР04. Пояснювати особливості організації рекреаційнотуристичного простору. ПР05. Аналізувати рекреаційно-туристичний потенціал території. ПР17. Управляти своїм навчанням з метою самореалізації в професійній туристичній сфері. ПР20. Виявляти проблемні ситуації і пропонувати шляхи їх розв’язання. ПР25. Знати цілі сталого розвитку та аналізувати можливості туристично-рекреаційної діяльності для їх досягнення в світі та Україні ПР26. Передбачати наслідки своєї підприємницької діяльності в галузі ено- та гастрономічного туризму на основі отриманих знань ПР28. Володіти основними положеннями законодавства
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
Успішне опанування 1 та 2 блоками дисциплін ОП «Гастрономічний туризм» (галузі знань 24 – Сфера обслуговування; спеціальності 242 – Туризм) першого року навчання.
Зміст навчальної дисципліни
дана навчальна дисципліна присвячена вивченню ролі гастрономічного туризму в загальній екосистемі туризму та розкриттю змісту сучасних екосистемних та екоорієнтованих підходів до організації гастрономічного туризму, спрямованої на досягнення цілей сталого розвитку (ЦСР); висвітлення ролі у даному процесі профільних міжнародних організацій та розгляд кращих практик розвитку екосистеми гастрономічного туризму в світі, включно з сучасними екологічними настановами туристичного попиту.
Рекомендована та необхідна література
Мотузенко О., Джанкола Д., Інноваційний досвід Італії з організації еногастрономічних туристичних маршрутів на прикладі системи доріг вина та смаку Ломбардії. Географія та туризм: Наук. зб. – К.: Альфа-ПІК. - 2019. -Вип. 50. - с.132-148. 3. Мотузенко О.О., Бульба В.В., Джанколла Д. В. Ресурсний потенціал розвитку еногастрономічного туризму в Україні. Географія та туризм: Наук. зб. – К.: «Альтерпрес». - 2020. – Вип. 55. C.13-21. - 4. Мотузенко О., Ганчукова О., Джанкола Д. Еногастрономічний туристичний продукт – інноваційна інтеграційна форма туристичної пропозиції. Наукова збірка «Научный взгляд в будущее». Одеса: КУПРИЕНКО СВ. 2020. #17, Том 2. С. 72-81. - Режим доступу: https://www.scilook.eu/index.php/slif/issue/view/slif17-02/slif17-02 5. Ткаченко Т.І. Сталий розвиток туризму: теорія, методологія, реалії бізнесу. – К.: КНТЕУ, 2009.- 463 с. – Режим доступу: https://tourlib.net/books_ukr/tkachenko.htm
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Лекція, семінарське заняття, самостійна робота
Методи та критерії оцінювання
Оцінювання виконання завдань семінарських робіт, модульна контрольна робота, іспит
Мова викладання
Українська

Викладачі

Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами

Олена Олександрівна Мотузенко
Географії України
Географічний факультет

Кафедри

Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни

Географії України
Географічний факультет