Вибрані розділи трудового права і основ підприємницької діяльності
Освітня програма: Гастрономічний туризм
Структурний підрозділ: Географічний факультет
Назва дисципліни
Вибрані розділи трудового права і основ підприємницької діяльності
Код дисципліни
ОК.15
Тип модуля
Обов’язкова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2018/2019
Семестр / Триместр
6 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
3
Результати навчання
ПР01. Знати, розуміти і вміти використовувати на практиці основні
положення туристичного законодавства, національних і
міжнародних стандартів з обслуговування туристів.
ПР02. Знати, розуміти і вміти використовувати на практиці базові
поняття з теорії туризму, організації туристичного процесу та
туристичної діяльності суб’єктів ринку туристичних послуг
ПР08. Ідентифікувати туристичну документацію та вміти
правильно нею користуватися
ПР10. Розуміти принципи, процеси і технології організації роботи
суб’єкта туристичного бізнесу та окремих його підсистем
ПР16. Діяти у відповідності з принципами соціальної
відповідальності та громадянської свідомості.
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
- володіти знаннями, вміннями та навичками з дисциплін соціально-гуманітарного
циклу, як-то: «Вступ до університетських студій» та ін.
- знати основні категорії та поняття, пов’язані з життєдіяльністю людини і суспільства.
- вміти виявляти, аналізувати навчальну та наукову інформацію, робити обґрунтовані
висновки з питань професійної діяльності.
- володіти елементарними навичками складання письмових документів, корегування їх
змісту, систематизації матеріалів, необхідних для роботи, ефективної організації
власноїнавчальної діяльності.
Зміст навчальної дисципліни
Дисципліна є органічним поєднанням юридичних і економічних знань, необхідних для
формування загальних компетенцій у фахівців будь-якої галузі знань, та включає два змістові
модулі:
1. Вибрані розділи трудового права формують у студента сукупність знань та навичок
про: трудовий договір; робочий час та час відпочинку; оплату праці; охорону праці;
дисципліну праці, дисциплінарну та матеріальну відповідальність; захист трудових прав.
2. Основи підприємницької діяльності формують у студента сукупність знань та
навичок про: підприємництво: форми, бізнес-моделі та етичні принципи; технології
створення власної справи; джерела формування та оцінку ефективності використання
ресурсів у підприємницький діяльності; оцінку результатів підприємницької діяльності;
комерціалізацію ідей (продуктів).
Рекомендована та необхідна література
Трудове право України та зарубіжних країн. Академічний курс: підручник / М.І. Іншин, В.І.
Щербина. – Харків: Колегіум, 2017. – 1112 с.
2. Трудове право України: підручник / М.І. Іншин, В.І. Щербина. – Харків: Диса плюс, 2014. – 500 с.
3. Трудове право України: підручник / За заг. ред. М.І. Іншина, В.Л. Костюка, В.П. Мельника. Вид.
2-ге, перероб. і доп. – К.: «МП «Леся»», 2016. – 448 с.
4. Волошина С.М., Соцький А.М., Щербина В.І. Трудове право України: Навчальний посібник /
С.М. Волошина, А.М. Соцький, В.І. Щербина. – Чернівці: Технодрук, 2015. – 188 с.
5. Правове регулювання організації праці: навчальний посібник / М.І. Іншин, А.М. Соцький, В.І.
Щербина. – Харків: Диса плюс, 2013. – 448 с.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Лекція, семінарське заняття, самостійна робота
Методи та критерії оцінювання
Оцінювання виконання завдань семінарських робіт, модульна контрольна робота, залік
Мова викладання
Українська
Викладачі
Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами
Наталя
Олексіївна
Коренєва
Кафедра екологічного менеджменту та підприємництва
Економічний факультет
Економічний факультет
Людмила
Миколаївна
Сіньова
Кафедра трудового права та права соціального забезпечення
Навчально-науковий інститут права
Навчально-науковий інститут права
Кафедри
Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни
Кафедра екологічного менеджменту та підприємництва
Економічний факультет
Кафедра трудового права та права соціального забезпечення
Навчально-науковий інститут права