Гастрономічна спадщина України: аудит та збереження
Освітня програма: Гастрономічний туризм
Структурний підрозділ: Географічний факультет
Назва дисципліни
Гастрономічна спадщина України: аудит та збереження
Код дисципліни
ОК.27
Тип модуля
Обов’язкова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
3 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
5
Результати навчання
ПР01. Знати, розуміти і вміти використовувати на практиці основні
положення туристичного законодавства
ПР05. Аналізувати рекреаційно-туристичний потенціал території.
ПР14. Проявляти повагу до індивідуального і культурного
різноманіття.
ПР15. Проявляти толерантність до альтернативних принципів та
методів виконання професійних завдань.
ПР16. Діяти у відповідності з принципами соціальної
відповідальності та громадянської свідомості.
ПР25. Знати цілі сталого розвитку та аналізувати можливості
туристично-рекреаційної діяльності для їх досягнення в світі та
Україні
ПР28. Володіти основними положеннями законодавства,
національних та міжнародних стандартів
ПР29.
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
Успішне опанування блоком дисциплін ОП Гастрономічний туризм (галузі знань 24 –
Сфера обслуговування; спеціальності 242 – Туризм) першого року навчання.
- Знання і розуміння фахової географічної предметної області і професії.
Зміст навчальної дисципліни
При вивченні дисципліни особлива увага звертається на формування важливих професійних
компетенцій фахівця з рекреації та туризму – сформувати здатність комплексно розв’язувати
складні професійні задачі та практичні проблеми у сфері еногастрономічного туризму на основі
знання та застосування базових теорій і методів географії туризму, сталого розвитку, сенсорного
аналізу та досліджень споживачів.
Рекомендована та необхідна література
О.О. Мотузенко, О.Ю. Дмитрук, Д.В. Петліна, Гастрономічна мережа ЮНВТО для
сприяння сталому розвитку гастрономічного туризму/ М а т е рі али І Міжн ар одн ої
н а уко в о -п рак т ично ї к онф е р енц ії «Ст ал ий р оз в ит ок ту р и з м у на з а сад а х
с т ал ог о ро з ви т у : о с в іт а, на у ка , пр ак т ика », Ль ві в , 20 18 , с тр .2 95 -3 00
2. Мотузенко О., Джанкола Д., Інноваційний досвід Італії з організації еногастрономічних
туристичних маршрутів на прикладі системи доріг вина та смаку Ломбардії. Географія та
туризм: Наук. зб. – К.: Альфа-ПІК. - 2019. -Вип. 50. - с.132-148.
3. Мотузенко О.О., Бульба В.В., Джанколла Д. В. Ресурсний потенціал розвитку
еногастрономічного туризму в Україні. Географія та туризм: Наук. зб. – К.:
«Альтерпрес». - 2020. – Вип. 55. C.13-21
http://www.geolgt.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=321&Itemid=221&
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Лекція, практичне заняття, самостійна робота
Методи та критерії оцінювання
Оцінювання виконання завдань практичних робіт, модульна контрольна робота, іспит
Мова викладання
Українська
Викладачі
Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами
Олена
Олександрівна
Мотузенко
Географії України
Географічний факультет
Географічний факультет
Кафедри
Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни
Географії України
Географічний факультет