Winter professional training-oriented practice (with the study of objects of gastro heritage of Ukr)
Course: Gastronomic tourism
Structural unit: heohrafichnyi fakultet
Title
Winter professional training-oriented practice (with the study of objects of gastro heritage of Ukr)
Code
ОК.21
Module type
Обов’язкова дисципліна для ОП
Educational cycle
First
Year of study when the component is delivered
2021/2022
Semester/trimester when the component is delivered
4 Semester
Number of ECTS credits allocated
2
Learning outcomes
PR05. To analyze the recreational and touristic potential of the territory.
PR08. Identify travel documentation and be able to
use it correctly.
PR10. Understand the principles, processes and technologies of work organization
subject of tourism business
PR11. Possess state and foreign language(s)
PR13. Establish contacts with tourism and other experts
industries
PR 23. Collect and formalize professional information
direction
PR28. To know the main provisions of the law,
national and international standards
PR 29
Form of study
Full-time form
Prerequisites and co-requisites
Successful completion of the courses "Fundamentals of Tourism Studies", "Tourist Country Studies", Successful completion of the "Educational Guide on Tourist Orientation and
- local studies.
Course content
During practice, special attention is paid to the formation of important professional skills
competencies of a recreation and tourism specialist - to develop the ability to comprehensively solve
complex professional tasks and practical problems in the field of enogastronomic tourism based on
knowledge and application of basic theories and methods of geography of tourism, sustainable development, sensory
consumer analysis and research.
Recommended or required reading and other learning resources/tools
Practice diary
Мотузенко О., Ганчукова О., Джанкола Д. Еногастрономічний туристичний продукт –
інноваційна інтеграційна форма туристичної пропозиції. Наукова збірка «Научный взгляд
в будущее». Одеса: КУПРИЕНКО СВ. 2020. #17, Том 2. С. 72-81.
Посилання на статтю: https://www.scilook.eu/index.php/slif/issue/view/slif17-02/slif17-02
5. Організація системи гастрономічних маршрутів в Україні – проектна пропозиція Проекту
«Підтримка системи географічних зазначень в Україні» / О.Мотузенко,
В.Бондаренко,А.Плачкова // Географія та туризм: Матеріали міжнар. наук.-практ.
конф. «Розвиток гастрономічного туризму в Україні: стан, виклики та перспектива
імплементації європейського досвіду». – Альфа–Пік . – К., 2019. – Вип.50 – С. 77-80
6. Петліна Д.В. Аналіз міжнародного досвіду розбудови еногастрономічного туризму
(освітній та організаційний аспекти) у контексті розвитку виноградарських та
виноробних територій України // Географія та туризм, 2017. – No 38. – С. 81–90.
Planned learning activities and teaching methods
Practical training, analytical work
Assessment methods and criteria
Performing creative works, writing a report, differentiated assessment
Language of instruction
Ukrainian
Lecturers
This discipline is taught by the following teachers
Olena
Oleksandrivna
Motuzenko
Geography of Ukraine
heohrafichnyi fakultet
heohrafichnyi fakultet
Departments
The following departments are involved in teaching the above discipline
Geography of Ukraine
heohrafichnyi fakultet