Психічні розлади харчової поведінки
Освітня програма: Лабораторна діагностика (бакалавр)
Структурний підрозділ: Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”
Назва дисципліни
Психічні розлади харчової поведінки
Код дисципліни
Тип модуля
Вибіркова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
7 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
3
Результати навчання
Застосовувати сучасні методи для аналізу психічного стану та розладів харчової поведінки. Здійснювати аналіз аспектів, які впливають на формування особистості та психологічного здоров’я людини. Вміти визначати та аналізувати основні факторів та чинників психологічного здоров‘я людини. Вміти проводити соціологічні
дослідження з метою визначення психологічного здоров‘я людини. Вміти ідентифікувати фізіологічні та психологічні розлади харчової поведінки.
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
Успішне опанування навчальних дисциплін: «Обмін речовин», «Гігієна з гігієнічною експертизою», «Гастроентерологія», «Дієтологія», «Біологічна хімія», «Гормональна регуляція метаболізму», «Фізіологія людини». Вміння самостійно застосовувати знання з навчальних дисциплін: «Основи харчування», «Гігієни харчування», «Основи фізіології» тощо для вирішення конкретних науково-практичних задач; працювати з науковою та науково-методичною літературою. Володіння елементарними навичками системного аналізу
Зміст навчальної дисципліни
Навчальна дисципліна «Психічні розлади харчової поведінки» є складовою програми професійної підготовки фахівців освітнього рівня «Бакалавр» за освітньою програмою «Дієтологія». «Психічні розлади харчової поведінки» є дисципліною, що висвітлює питання особливостей харчування різних верств населення, уявлень про основні складові формування якості продуктів, способів їх підробки та виявлення фальсифікатів. Психічні розлади харчової поведінки – є основним індикатором соціального оточення людини. При цьому висвітлюються основні елементи їжі, психологічна складова, гігієнічна складова, визначення адекватності харчування згідно релігійних, громадських, соціальних та культурних мотивацій, методичних підходів та алгоритмів аналізу, які можуть застосовуватися при постановці дослідів у суміжних науках та в рамках міждисциплінарних проектів та які вимагають глибоких знань з основ харчування.
Рекомендована та необхідна література
Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді / О. В. Кузьмінська, М. С. Червона. – К.: Даржавний інститут проблем сім´ї та молоді, 2005. – Кн. 4. – С. 13-22.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Лекції, практичні заняття, консультації, самостійна робота.
Методи та критерії оцінювання
Модульні контрольні роботи, оформлення результатів психологічного аналізу, знання аспектів, що впливають на формування психологічних розладів харчової
поведінки, усні відповіді, доповнення.
Підсумкове оцінювання у формі іспиту.
Мова викладання
українська
Викладачі
Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами
Юрій
Миколайович
Пенчук
Кафедра Біомедицини
Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”
Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”
Кафедри
Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни
Кафедра Біомедицини
Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”