Промислова мікробіологія

Освітня програма: БІОЛОГІЯ (магістр) ЗАОЧНА

Структурний підрозділ: Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”

Назва дисципліни
Промислова мікробіологія
Код дисципліни
Тип модуля
Вибіркова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Другий
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
2 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
5
Результати навчання
ПР8. Застосовувати під час проведення досліджень знання особливостей розвитку сучасної біологічної науки, основні методологічні принципи наукового дослідження, методологічний і методичний інструментарій проведення наукових досліджень за спеціалізацією. ПР13. Дотримуватися основних правил біологічної етики, біобезпеки, біозахисту, оцінювати ризики застосування новітніх біологічних, біотехнологічних і медико-біологічних методів та технологій, визначати потенційно небезпечні організми чи виробничі процеси, що можуть створювати загрозу виникнення надзвичайних ситуацій. ПР33. Вміти використовувати сучасні методи мікробіологічного аналізу та результати молекулярногенетичних досліджень для розв’язання проблем геносистематики, екології та біотехнології мікроорганізмів, включаючи задачі медичної мікробіології.
Форма навчання
Заочна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
1. Успішне опанування науково-теоретичного та практичного матеріалу навчальних дисциплін, які викладаються студентам освітнього рівня «Бакалавр», та спеціальних дисциплін, таких як «Мікробіологія», «Біохімія», «Молекулярна біологія», «Біотехнологія», «Основи експериментальної мікології». 2. Знання теоретичних основ мікробіології, біохімії, молекулярної біології, біотехнології та ін. дисциплін для вирішення конкретних науково-практичних задач. 3. Знання базових принципів основних біологічних методів.
Зміст навчальної дисципліни
Навчальна дисципліна «Промислова мікробіологія» є складовою програми професійної підготовки фахівців освітнього рівня «Магістр» за освітньопрофесійною програмою «Біологія». Дана дисципліна є вибірковою дисципліною, метою викладання якої є формування у студентів теоретичних базових знань, необхідних для створення і реалізації технологічних схем використання мікроорганізмів.
Рекомендована та необхідна література
1. Manual Industrial Microbiology and Biotechnology /Ed.Baltz R.H., Davies J.E., Demain A.L. – ASN Press, Washington, 2010. -766p. 2. Industrial Biotechnology of Vitamins, Biopigments and Antioxidants /Ed. VandammeE. J., Revuelta J. L..- John Wiley & Sons, 2016 . - 578 р. 3. Theoretical and Methodological Basis of Continuous Culture of Microorganisms /Ed. Ivan Málek, ZdeněkFenel. - Elsevier, 2013. - 656 р. 4. Modern Industrial Microbiology and Biotechnology/N. Okafor, B. C. Okeke - CRC Press, 2017 - 466 р. 5. «Настанова СТ-Н МОЗУ 42-4.0:2016 Лікарські засоби. Належна виробнича практика». – Київ, 2016. 6. Біотехнологія: Підручник / В.Г. Герасименко, М.О. Герасименко, М.І. Цвіліховський та ін.; Під загал. ред. В.Г. Герасименка. — К.: Фірма «ІНКОС», 2006. — 647 с.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Лекції, лабораторні роботи, самостійна робота.
Методи та критерії оцінювання
- семестрове оцінювання: 1. Модульна контрольна робота 1 (дистанційно): РН 1.1 - 2.3 – 20 балів/10 балів 2. Модульна контрольна робота 2 (дистанційно): РН 1.1 - 2.3 – 20 балів/10 балів 3. Підсумкова модульна контрольна робота - РН 1.1 - 4.1 – 40 балів/20 балів 4. Реферат (дистанційно): РН 2.1 - 4.1 – 10 балів/5 балів 5. Лабораторні роботи (2 роботи): РН 2.1 - 3.1 – 5 балів/2,5 бали за кожну - підсумкове оцінювання: у формі заліку
Мова викладання
Українською

Кафедри

Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни

Кафедра Мікробіології та імунології
Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”