Продуценти у біотехнологічному виробництві

Освітня програма: Біотехнологія (бакалавр) ДЕННА

Структурний підрозділ: Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”

Назва дисципліни
Продуценти у біотехнологічному виробництві
Код дисципліни
Тип модуля
Вибіркова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2023/2024
Семестр / Триместр
5 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
4
Результати навчання
ПР 01.Вміти застосовувати сучасні математичні методи для розв’язання практичних задач, пов’язаних з дослідженням і проектуванням біотехнологічних процесів. Використовувати знання фізики для аналізу біотехнологічних процесів. ПР 02. Вміти здійснювати якісний та кількісний аналіз речовин неорганічного, органічного та біологічного походження, використовуючи відповідні методи. ПР 3, 6, 7-14, 22
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
1. Успішне опанування курсів «Мікробіологія», «Біохімія», «Молекулярно-біологічні основи біотехнології». 2. Вміти працювати з інформаційними базами даних, самостійно опрацьовувати науковометодичну літературу. 3. Володіти елементарними навичками роботи з матеріалами та обладнанням, що використовуються в біологічній лабораторії.
Зміст навчальної дисципліни
Навчальна дисципліна «Продуценти біотехнологічних виробництв» висвітлює питання використання представників різних таксономічних груп мікроорганізмів як продуцентів біологічно активних речовин.
Рекомендована та необхідна література
1. Comprehensive Biotechnology 3rd еdition /Ed. Murray Moo-Young. - Elsevier B.V., 2019. 2. Amino Acid Fermentation /Ed. Atsushi Yokota, Masato Ikeda. - Springer Japan KK, 2017. – 380р. 3. Industrial Biotechnology of Vitamins, Biopigments and Antioxidants /Ed. VandammeE. J., Revuelta J. L..- John Wiley & Sons, 2016 . - 578 р. 4. Theoretical and Methodological Basis of Continuous Culture of Microorganisms /Ed. Ivan Málek, ZdeněkFenel. - Elsevier, 2013. - 656 р. 5. Manual Industrial Microbiology and Biotechnology /Eds.Baltz R.H., Davies J.E., Demain A.L. – ASN Press, Washington, 2010. -766p. 6. «Настанова СТ-Н МОЗУ 42-4.0:2020 Лікарські засоби. Належна виробнича практика». – Київ, 2020. 7. Fang H, Kang J, Zhang D.Microbial production of vitamin B(12): a review and future perspectives.//Microb Cell Fact. – 2017. - 16(1). –Р.15. 8. Solanki P, Putatunda C, Kumar A, Bhatia R, Walia A Microbial proteases: ubiquitous enzymes with innumerable uses.//.3 Biotech. – 2021.- 11(10). –Р.428.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Лекція, самостійна робота, лабораторна робота
Методи та критерії оцінювання
- семестрове оцінювання: 1. Модульні контрольні роботи 1, 2 – РН 1.1-1.6 – 30 бали/ 15 балів 2. Звіт з лабораторної роботи – РН 2.1-3.1 – 20 балів / 10 балів 3. Презентація/реферат – РН 2.1-3.1 – 10 балів / 5 балів - підсумкове оцінювання: у формі іспиту
Мова викладання
Українська

Викладачі

Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами

Кафедри

Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни