Курортно-лікувальне харчування

Освітня програма: Лабораторна діагностика (бакалавр)

Структурний підрозділ: Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”

Назва дисципліни
Курортно-лікувальне харчування
Код дисципліни
Тип модуля
Вибіркова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
8 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
3
Результати навчання
Демонструвати спілкування в діалоговому режимі з колегами та цільовою аудиторією, ведення професійної наукової дискусії, письмово відображувати та презентувати результати своїх досліджень українською мовою. Використовувати теорії і закони фізики, хімії, біології та інших наук для вирішення актуальних завдань в галузі курортнолікувального харчування. Розуміти основні терміни та поняття структури санаторно-курортних закладів України; Розуміти основні терміни та поняття щодо наукових основ дієтичного та лікувального харчування. Демонструвати знання про патогенетичні принципи побудови дієтотерапевтичного харчування.
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
1. Успішне опанування навчальних дисциплін «Харчова хімія», «Фізіологія людини», «Мікробіологія з мікробіологічною діагностикою», «Медична хімія», «Біологічної хімії», «Технологія харчових продуктів». 2. Вміння самостійно застосовувати знання із фізіології людини, харчової хімії, медичної хімії, біологічної хімії, технології харчових продуктів та ін. навчальних дисциплін для рішення конкретних науково-практичних задач; працювати з науковою та науково-методичною літературою. 3. Володіння елементарними навичками компаративного аналізу.
Зміст навчальної дисципліни
«Курортно-лікувальне харчування» є вибірковою дисципліною, що висвітлює актуальні проблеми дієтичного і лікувального харчування поширених захворювань в умовах санаторно-курортних закладів, дослідження в галузі технології приготування страв для хворих людей і побудови базисних дієт і їх диференційованого застосування з урахуванням порушень метаболічного конвеєра. Дисципліна покликана висвітлити нозологічний принцип побудови системи лікувального харчування.
Рекомендована та необхідна література
1. Грищенко, І.М. Дієтичне та дитяче харчування: Навч.посіб. / І.М. Грищенко, Н.М. Кравчук. – К.: Київ.нац.торг.-екон.ун-т, 2003. – 288с.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Лекції, практичні заняття, самостійна робота
Методи та критерії оцінювання
Семестрове оцінювання: модульні контрольні роботи, мультимедійні презентації з актуальних питань курортно-лікувального харчування, усні відповіді, доповнення. Підсумкове оцінювання: у формі заліку
Мова викладання
Українська

Викладачі

Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами

Кафедри

Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни