Біохімія травлення

Освітня програма: Лабораторна діагностика (бакалавр)

Структурний підрозділ: Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”

Назва дисципліни
Біохімія травлення
Код дисципліни
Тип модуля
Вибіркова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
3 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
3
Результати навчання
ПР 02. Знання факторів ризику здоров’я людини та епідеміології неінфекційних захворювань. ПР 11. Уміння визначати значення та враховувати особливості використання різних продуктів для раціонального харчування.
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
Успішне опанування навчальних дисциплін "Біологічна хімія" "Фізіологія людини", "Техніка лабораторних робіт", "Сучасні лабораторні дослідження", "Анатомія людини ". Вміння самостійно застосовувати знання з біохімії, анатомії, фізіології та ін. дисциплін для рішення конкретних науковопрактичних задач; працювати з науковою та науково-методичною літературою. Володіння базовими принципами лабораторних методів досліджень та елементарними навичками системного аналізу.
Зміст навчальної дисципліни
Вивчення сучасних проблем біохімії травлення генерує у студентів цілісну уяву про формування теоретичних і практичних знань про їжу і харчові речовини, їх споживання, засвоєння, метаболізм, транспорт, утилізацію та виведення, процесах обміну і засвоєння енергії їжі, а також факторів, що впливають на споживання і вибір їжі. Знання, засвоєні під час вивчення даної дисципліни, необхідні для підготовки фахівця на сучасному рівні, здатного правильно аналізувати загально-біологічні закономірності і закони біохімії стосовно до досліджуваної дисципліни.
Рекомендована та необхідна література
Карпенко П.О., Пересічна С.М,, Грищенко І. М., Мельничук Н.О. « Основи раціонального і лікувального харчування», Навчальний посібник . - 2011.-504 с. Павлоцька Л.Ф., Дуденко Н. В., Димитрієвич «Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів» . Навчальний посібник . 2007- 441 с. Міхеєнко О. І. «Основи раціонального та оздоровчого харчування», Навчальний посібник .-2017.- 189 с. Шумило Г.І. « Технологія приготування їжі» . Навч. посіб. – К. Кондор .- 2016.- 506 с. Пересічний М.І. Пересічна С.М. Антонюк І.Ю. , Опорний конспект лекцій з Дисципліни « Технологія продуктів харчування» Київ . Кондор . 2006
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Лекції, практичні заняття, консультації, самостійна робота
Методи та критерії оцінювання
Модульні контрольні роботи, підготовка презентації / доповіді, поточні контрольні роботи / усні відповіді, захист практичних робіт. Підсумкове оцінювання у формі заліку.
Мова викладання
українська