Дієтичні консультації з елементами дієтотерапії
Освітня програма: Лабораторна діагностика (бакалавр)
Структурний підрозділ: Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”
Назва дисципліни
Дієтичні консультації з елементами дієтотерапії
Код дисципліни
Тип модуля
Вибіркова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Другий
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
7 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
3
Результати навчання
ПР06. Уміння скласти прогноз здоров’я людини в залежності від його вихідного рівня та спроектувати відповідну програму. ПР08. Знання особливостей
оцінки фізичного стану осіб різного віку та статі. ПР14. Знання принципів та етапів побудови раціонального харчування. ПР18. Уміння здійснювати
практичні дослідження функцій організму людини, інтерпретувати результати таких досліджень.
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
Успішне опанування навчальних дисциплін: «Обмін речовин», «Гігієна з гігієнічною експертизою», «Охорона праці в галузі», «Мікробіологія з мікробіологічною діагностикою», «Біологічна хімія», «Аналітична хімія», «Фізіологія людини». Вміння самостійно застосовувати знання з навчальних дисциплін: «Основи харчування», «Гігієни харчування», «Основи фізіології» тощо для вирішення конкретних науково-практичних задач; працювати з науковою та науково-методичною літературою. Володіння елементарними навичками зі складання щоденного раціону.
Зміст навчальної дисципліни
У рамках курсу «Дієтичні консультації з елементами дієтотерапії» ознайомлення з базовими поняттями щодо дієтичного та лікувального харчування поширених захворювань, встановлення принципів складання раціону (дієт) харчування з лікувальним і профілактичним напрямом.
Рекомендована та необхідна література
Манжалій Е.Г., Фалалєєва Т.М., Остапченко Л.І. «Дієтологія та спосіб життя при захворюваннях шлунково-кишкового тракту: навчальний посібник». – К.: ФОП «Ворона», 2020. – 90 с.
Павлоцька Л.Ф., Дуденко Н. В., Димитрієвич «Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів» . Навчальний посібник . 2007- 441 с.
Міхеєнко О. І. «Основи раціононального та оздоровчого харчування», Навчальний посібник .-2017.- 189 с.
Шумило Г.І. « Технологія приготування їжі». Навч. посіб. – К. Кондор.- 2016.-506 с.
Карпенко П.О., Пересічна С.М,, Грищенко І. М., Мельничук Н.О. «Основи раціонального і лікувального харчування», Навчальний посібник . - 2011.-504 с.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Лекції, практичні заняття, консультації, самостійна робота.
Методи та критерії оцінювання
Модульні контрольні роботи, оформлення результатів практичних досліджень, усні відповіді, доповнення.
Підсумкове оцінювання у формі іспиту.
Мова викладання
українська
Викладачі
Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами
Тетяна
Михайлівна
Фалалєєва
Кафедра Біомедицини
Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”
Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”
Кафедри
Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни
Кафедра Біомедицини
Навчально-науковий центр “Інститут біології та медицини”