Медіавиробництво у медіапродюсуванні: продукт за вибором

Освітня програма: Медіапродюсування

Структурний підрозділ: Навчально-науковий інститут журналістики

Назва дисципліни
Медіавиробництво у медіапродюсуванні: продукт за вибором
Код дисципліни
061 "Журналістика"
Тип модуля
Обов’язкова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
5 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
10
Результати навчання
Знати поняття і терміни продюсування у кіно-, теле-, радіовиробництві, ігровому, книжковому виробництві, виробництві онлайнових медій, кросмедійному, трансмедійному виробництві. Вміти продюсувати освітні та культурні заходи відповідно до запиту аудиторії та актуальних, соціальнозначущих подій в Україні та світі.
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
1. Володіння базовими навичками роботи в мережі Інтернет. 2. Усвідомлення творчого характеру діяльності медіапродюсера. 3. Володіння засадами критичного мислення та аналізу. 4. Вміння працювати у команді.
Зміст навчальної дисципліни
Дисципліна «Медіавиробництво у медіапродюсуванні: продукт за вибором» викладається для студентів третього курсу ОПП «Медіапродюсування». Дисципліна має практичне спрямування та сфокусована на виробленні навичок практичної роботи зі створення та продюсування медіапродуктів різних видів і жанрів, адресованих різним аудиторіям у різних креативних індустріях. Дисципліна складається із 8 змістових модулів (4 модулі у 5 семестрі та 4 модулі у 6 семестрі).
Рекомендована та необхідна література
1. Бойд Е. І. Ефірна журналістика. Технології виробництва ефірних новин. Київ : Ін-т журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, 2007. 431 с. 2. Бреславець В. Технології розробки комп’ютерних ігор: довідник модуля. Xарків : Друкарня Мадрид, 2018. 162 с. 3. Гресько О. В., Ренська Г. І. Тележурналістика і кросмедіа : навч. посіб. / Ольга Гресько, Ганна Ренська. Київ : ВПЦ "Київський університет", 2022. 121 с. 4. Женченко М. Цифрові трансформації видавничої галузі : монографія. 2-ге вид., змін і доп. Київ : Жнець, 2019. 440 с. [повний текст доступний студентам на сайті видавництва: https://www.zhnets.com.ua/zhenchenko-maryna-tsyfrovitransformatsiyi-vydavnychoyi-galuzi-kyyiv-zhnets-2019-2-ge-vyd-zmin-409-s/]. 5. Каплунов Д. Королі соціальних мереж. Київ : Book Chef, 2022. 432 с.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Практичні заняття, самостійна робота
Методи та критерії оцінювання
Контроль знань студентів здійснюється за модульно-рейтинговою системою. Впродовж одного семестру 40 % відводиться на аудиторне навчання, 60 % на самостійну роботу. Максимальна кількість балів, які можуть бути отримані студентом з навчальної дисципліни протягом семестру – 100 балів, мінімальна – 60 балів. Оцінювання складається із семестрового оцінювання та підсумкового оцінювання на іспиті.
Мова викладання
українська

Викладачі

Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами

Кафедри

Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни