Медіавиробництво у медіапродюсуванні: продукт за вибором
Освітня програма: Медіапродюсування
Структурний підрозділ: Навчально-науковий інститут журналістики
Назва дисципліни
Медіавиробництво у медіапродюсуванні: продукт за вибором
Код дисципліни
061 "Журналістика"
Тип модуля
Обов’язкова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
5 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
10
Результати навчання
Знати поняття і терміни
продюсування у кіно-, теле-,
радіовиробництві, ігровому,
книжковому виробництві,
виробництві онлайнових медій,
кросмедійному, трансмедійному
виробництві. Вміти продюсувати освітні та
культурні заходи відповідно до
запиту аудиторії та актуальних,
соціальнозначущих подій в Україні
та світі.
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
1. Володіння базовими навичками роботи в мережі Інтернет.
2. Усвідомлення творчого характеру діяльності медіапродюсера.
3. Володіння засадами критичного мислення та аналізу.
4. Вміння працювати у команді.
Зміст навчальної дисципліни
Дисципліна «Медіавиробництво у медіапродюсуванні: продукт за вибором»
викладається для студентів третього курсу ОПП «Медіапродюсування». Дисципліна
має практичне спрямування та сфокусована на виробленні навичок практичної роботи
зі створення та продюсування медіапродуктів різних видів і жанрів, адресованих
різним аудиторіям у різних креативних індустріях.
Дисципліна складається із 8 змістових модулів (4 модулі у 5 семестрі та 4 модулі
у 6 семестрі).
Рекомендована та необхідна література
1. Бойд Е. І. Ефірна журналістика. Технології виробництва ефірних новин. Київ :
Ін-т журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, 2007. 431 с.
2. Бреславець В. Технології розробки комп’ютерних ігор: довідник модуля.
Xарків : Друкарня Мадрид, 2018. 162 с.
3. Гресько О. В., Ренська Г. І. Тележурналістика і кросмедіа : навч. посіб. / Ольга
Гресько, Ганна Ренська. Київ : ВПЦ "Київський університет", 2022. 121 с.
4. Женченко М. Цифрові трансформації видавничої галузі : монографія. 2-ге вид.,
змін і доп. Київ : Жнець, 2019. 440 с. [повний текст доступний студентам на
сайті видавництва: https://www.zhnets.com.ua/zhenchenko-maryna-tsyfrovitransformatsiyi-vydavnychoyi-galuzi-kyyiv-zhnets-2019-2-ge-vyd-zmin-409-s/].
5. Каплунов Д. Королі соціальних мереж. Київ : Book Chef, 2022. 432 с.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Практичні
заняття,
самостійна робота
Методи та критерії оцінювання
Контроль знань студентів здійснюється за модульно-рейтинговою системою.
Впродовж одного семестру 40 % відводиться на аудиторне навчання, 60 % на
самостійну роботу. Максимальна кількість балів, які можуть бути отримані студентом
з навчальної дисципліни протягом семестру – 100 балів, мінімальна – 60 балів.
Оцінювання складається із семестрового оцінювання та підсумкового оцінювання
на іспиті.
Мова викладання
українська
Викладачі
Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами
Кафедри
Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни