Мікроаналітичні системи і сенсори
Освітня програма: Хімія (Магістр)
Структурний підрозділ: Хімічний факультет
Назва дисципліни
Мікроаналітичні системи і сенсори
Код дисципліни
ВБ.1.03
Тип модуля
Вибіркова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Другий
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
2 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
3
Результати навчання
Глибоко розуміти основні факти, концепції, принципи і теорії, що стосуються предметної області, опанованої у ході магістерської програми, використовувати їх для розв’язання складних задач і проблем, а також проведення досліджень з відповідного напряму хімії.
Застосовувати отримані знання і розуміння для вирішення нових якісних та кількісних задач хімії.
Збирати, оцінювати та аналізувати дані, необхідні для розв’язання складних задач хімії, використовуючи відповідні методи та інструменти роботи з даними.
Планувати, організовувати та здійснювати експериментальні дослідження з хімії з використанням сучасного обладнання, грамотно обробляти їх результати та робити обґрунтовані висновки.
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
1. Знати теоретичні основи аналітичної хімії
2. Знати основи електрохімічних методів аналізу
3. Знати основи спектросокпічних методів аналізу
4. Вміти проводити розрахунки рівноваг у гомогенних і гетерогенних системах.
5. Знати способи усунення впливу сторонніх іонів;
6. Володіти основами неорганічної, фізичної, органічної та біологічної хімії.
Зміст навчальної дисципліни
«Мікроаналітичні системи і сенсори»– наука про одержання, дослідження і застосування мікро- та нанорозмірних аналітичних систем. Основна увага приділятиметься застосуванню мікро- та наноаналітичних систем в аналізі реальних об’єктів їх перевагам та недолікам у порівнянні з класичними методами аналізу, перспективами розвитку хімічних сенсорів і мікро (нано)аналітичних систем.
Рекомендована та необхідна література
1.Analytical Chemistry 1st Ed. by Robert Kellner, Matthias Otto, H. Michael Widmer, Wiley-VCH; 1st edition, 1998, 942 p.
2.Robert W. Cattrall Chemical Sensors (Oxford Chemistry Primers, 52), Oxford University Press, 1997, 80 p
3.Brian R. Eggins. Chemical Sensors and Biosensors. Wiley-VCH 2002, 300p.
4.Principles of Chemical and Biological Sensors, Ed. by D. Diamond, John Wiley and Sons Inc., New-York, 1998.
5.Хімічні сенсори. Навчальний посібник з курсу Мікроаналітичні системи і сенсори, упорядник О.Ю. Тананайко, Київ 2015, 86 с.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Лекції, Практичні заняття
Методи та критерії оцінювання
Результати навчальної діяльності студентів оцінюються за 100 - бальною шкалою .
Модульний контроль включає 2 змістовні модулі і комплексний підсумковий модуль (іспит).
Загалом за семестр: 2 модульні контрольні роботи; 7 семінарських занять.
Максимальна оцінка за семестр: 60 балів.
Максимальна оцінка на іспиті: 40 балів.
Максимальна загальна оцінка за курс: 100 балів.
Мова викладання
Українська
Викладачі
Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами
Оксана
Юріївна
Тананайко
Кафедра аналітичної хімії
Хімічний факультет
Хімічний факультет
Кафедри
Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни
Кафедра аналітичної хімії
Хімічний факультет