Виробнича практика
Освітня програма: Освітньо-професійна програма "Менеджмент організацій"
Структурний підрозділ: Економічний факультет
Назва дисципліни
Виробнича практика
Код дисципліни
ОК 1.36
Тип модуля
Обов’язкова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2022/2023
Семестр / Триместр
8 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
9
Результати навчання
ПРН 4. Демонструвати навички виявлення проблем та обґрунтування управлінських рішень.
ПРН 5. Описувати зміст функціональних сфер діяльності організації.
ПРН 6. Виявляти навички пошуку, збирання та аналізу інформації, розрахунку показників для обґрунтування управлінських рішень.
ПРН 7. Виявляти навички організаційного проектування.
ПРН 9. - ПРН 13. Спілкуватись в усній та письмовій формі державною та іноземною мовами.
ПРН 16. - ПРН 19. Демонструвати навички пошуку формування, використання та розвитку персоналу організації та її окремих підрозділів.
ПРН 20. Застосовувати інструментарій стратегічного управління для стратегічної розробки набору стратегій розвитку підприємства та його функціональних сфер.
ПРН 21. Формувати стратегію і тактику управління реальними та фінансовими інвестиціями вумовах динамічного ринкового середовища, розробляти ефективні інвестиційні рішення та розв’язувати комплексні управлінські проблеми в галузі інвестиційної діяльності.
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
1. Знати: основи менеджменту та маркетингу, управління персоналом, економіки підприємства, фінансів, інноваційного та інвестиційного менеджменту, стратегічного управління; вміти аналізувати організаційну структуру підприємства, маркетингову діяльність, характеризувати процеси управління персоналом, проводити економічний аналіз діяльності підприємства та на його основі прогнозувати показники на наступні періоди.
2. Володіти: отриманими у ході навчання методиками для подальшого їх практичного використання; навичками наукового пошуку, систематизації та обробки інформації; критичного аналізу отриманих результатів; використання методів прийняття рішень; узагальнення та презентації кінцевих результатів.
Зміст навчальної дисципліни
Об’єктом вивчення під час проходження виробничої практики виступають процеси організації та управління діяльністю підприємства (організації, установи). Предметом дослідження під час проходження виробничої практики виступають функціональні сфери діяльності підприємства (організації, установи).
Рекомендована та необхідна література
1. Анісімова Л. А., Жилінська О. І. Менеджмент: практикум. Видання друге. Навч. посіб. К. : 2018. 237 с.
2. Білорус Т.В., Горбась І.М. Менеджмент: практикум. К.: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014. 471 с.
3. Менеджмент : навч. посіб. для екон. спец. закл. вищ. освіти / [Н. С. Краснокутська та ін.]; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". Харків : Друкарня Мадрид, 2019. 230 с.
4. Міждисциплінарний словник з менеджменту / За ред. Д. М. Черваньова, О. І. Жилінської. К. : Нічлава, 2011. 624 с.
5. Управління персоналом : підручник /[В.М.Данюк, А.М.Колот, Г.С.Суков та ін.]. К. : КНЕУ: Краматорськ : НКМЗ, 2013. 666 с.
6.Фірсова С. Г. Маркетинг: навч. посіб. ЖДУ ім. І. Франка, 2013. 324 с.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
Консультації та співбесіди з науковим керівником, самостійна робота, індивідуальне навчання, консультації з керівником від бази практики.
Методи та критерії оцінювання
Формою звітності про проходження виробничої практики є звіт встановленого зразка.
Підсумкове оцінювання: диференційований залік.
Після завершення виробничої практики здобувачі вищої освіти доповідають про виконання програми практики й індивідуального завдання на звітній (підсумковій) конференції. Захист звітів про проходження виробничої практики відбувається перед комісією, що формується із представників випускової кафедри.
Мова викладання
Українська
Викладачі
Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами
Кафедри
Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни