Виробнича практика
Освітня програма: ОПП Культурологія 2020
Структурний підрозділ: Філософський факультет
Назва дисципліни
Виробнича практика
Код дисципліни
ОК 19
Тип модуля
Обов’язкова дисципліна для ОП
Цикл вищої освіти
Перший
Рік навчання
2021/2022
Семестр / Триместр
6 Семестр
Кількість кредитів ЕСТS
3
Результати навчання
3. Створювати логічно і структурно
організовані тексти з питань культурології,
відповідно до спеціалізації.
6. Виявляти, перевіряти та узагальнювати
інформацію щодо різноманітних контекстів
культурної практики, визначати ступінь їх
актуальності із застосуванням релевантних
джерел, інформаційних, комунікативних
засобів та візуальних технологій.
8. Інтерпретувати культурні джерела
(речові, друковані, візуальні, художні) з
використанням спеціальної літератури та
визначених методик, аргументовано
викладати умовиводи щодо їх змісту.
9. Аналізувати ефективність культурних
політик, технологій реалізації культурних
ідей у контексті конкретних параметрів їх
впровадження.
10. Розпізнавати та класифікувати різні
типи культурних продуктів, визначати їх
якісні характеристики на основі
комплексного аналізу.
11. Здійснювати експертну оцінку
культурних об’єктів за заданими
критеріями та надавати рекомендації щодо
їх соціальної актуалізації.
12, 13, 14, 15, 16
Форма навчання
Очна форма
Попередні умови та додаткові вимоги
1. До початку вивчення цього курсу студенти мають знати основні культурологічні
поняття та категорії; специфіку соціокультурної діяльності; роль проєктної діяльності у
розвитку культури.
2. Вміти збирати та інтерпретувати інформацію щодо феноменів та явищ культури,
культурних процесів та подій; застосовувати основні терміни, категорії та класифікації
культурології в аналізі соціально-культурних явищ та процесів; використовувати набуті
знання та вміння у виробничій діяльності.
3. Володіти елементарними навичками управління інформацією; критичного ставлення
та прогнозування стосовно культурно-мистецьких подій та явищ.
Зміст навчальної дисципліни
Дисципліна «Виробнича практика» належить до переліку обов’язкових дисциплін та викладається у VI семестрі бакалавратури. Навчальна дисципліна знайомить студентів зі структурою, основними елементами та етапами роботи
організацій культури та функціональними обов’язками персоналу в цих закладах;
культурною політикою в інституціях різних рівнях; методикою реалізації культурних
проєктів у інституціях; виховує здатність спілкуватись з представниками різних професій,
створювати аналітичні звіти, розробляти рекомендації та генерувати проекти (культурномистецькі, художні та дозвіллєві) щодо об'єктів професійної діяльності, використовуючи
актуальну нормативну основу
Рекомендована та необхідна література
1. Культура. Ідеологія. Особистість: Методолого-світоглядний аналіз / Л. Губерський,
В. Андрущенко, М. Михальченко. – К.: Знання України, 2002. – 580 с.
2. Культурологія: енциклопедичний словник / М-во освіти і науки України, Львів. нац.
ун-т ім. І. Франка ; за ред. В. П. Мельника. — Львів: Вид-во ЛНУ, 2013. — 508 с.
3. Подольська Є. А., Лихвар В. Д., Іванова К. А. Культурологія. Навчальний посібник:
Видання 2-ге, перероблене та доповнене. — К.: Центр навчальної літератури, 2005. —
392 с.
4. Українська культура в європейському контексті / Ю. П. Богуцький, В. П.
Андрущенко, Ж. О. Безвершук, Л. М. Новохатько ; [за ред. Ю. П. Богуцького]. – К. :
Знання, 2007. – 679 с.
5. Як писати про культуру?: збірник есеїв і лекцій / Д. Бальйор, М. Савка, А. Бондар та
ін. – К.: CSM; Адеф-Україна, 2015. – 236 с.
Заплановані освітні заходи та методи викладання
виробнича практика
Методи та критерії оцінювання
Виробнича практика (стажування в науково-дослідній установі): 30 / 100 балів
Загальну кількість балів формують бали, отримані студентом у процесі засвоєння
матеріалу з усього терміну практики. Загальна оцінка за семестр складається із балів,
отриманих за виробничу практику (ознайомлення з структурою та поточними проєктами
закладу культури, виконання завдань, оформлення звіту щодо практики). Всі види робіт за
період практики мають у підсумку:
- в максимальному вимірі 100 балів
- в мінімальному вимірі 60 балів
Підсумкова кількість балів з дисципліни (максимум 100 балів) визначається як сума балів за
систематичну роботу впродовж терміну практики. Диференційований залік виставляється за
результатами роботи студента впродовж усього терміну практики і не передбачає додаткових
заходів оцінювання.
Мова викладання
українська
Викладачі
Ця дисципліна викладаеться наступними викладачами
Кафедри
Наступні кафедри задіяні у викладанні наведеної дисципліни